Josienna DavidseWie ben ik in relatie tot mijn praktijk?


Fascinatie en bezieling

Als jong meisje wilde ik mensen graag al meer met elkaar in contact brengen, wilde ik tegen ze zeggen:

“Het kan anders, als je maar open staat voor elkaar, probeert om jezelf, de ander en de wereld beter te leren kennen. Als je jouw verdriet, teleurstelling of boosheid gewoon maar toelaat. Als je je maar uitspreekt,  dan valt het allemaal best mee. En dan kun je leven, zoals jouw leven bedoeld is”.

Daarmee sloeg ik voor mezelf direct onbewust een weg in: bij wijze van spreken stond mijn beroep al vast. Doch ik legde me direct ook op diezelfde weg te gaan. Mijn eigen angsten en onzekerheden te overwinnen en te kiezen voor integratie in plaats van afscheiding.

Als kind leek me het leven zelf vrij simpel: ik begreep niet waarom die volwassenen het zich toch zo moeilijk maakten. Door de jaren heen, ben ik erachter gekomen dat het én-én is. Het is én simpel én er is een niet te onderschatten weerstand. Weerstand die gevormd wordt vanuit allerlei onbewuste motieven. Ook al weten we nog zo goed hoe het anders kan en zou moeten. Ook al doen we nog zo ons best. Zij kunnen ons belemmeren en blokkeren onze verlangens te leven.

Gelukkig kan ik me verdiepen in deze bezielde materie en mede via mijn werk kan ik mijn zoektocht in die onbewuste lagen met anderen delen. Zo kan ik de wens die ik als kind had alsnog realiseren.

Complementaire Zorg

Met een warm hart ondersteun ik de Complementaire Gezondheidszorg in Nederland; gezondheidszorg die een verbinding legt tussen reguliere en natuurgerichte gezondheidszorg. Ik zie de specifieke en toegevoegde waarde van beide benaderingswijzen. Zodoende werk ik samen met en verwijs ik zo nodig door naar beide vormen van zorg.

Achtergrond

Ik praktiseer sinds 1998. Ik heb Psychologie (ontwikkelingspsychologie en klinische psychologie) aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd en de opleidingen: Academie voor Transformatiewerk Nederland en Systemisch Werk/Familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut Nederland gevolgd. Daarnaast volgde ik diverse aanverwante trainingen en opleidingen, waaronder Repairing Balance (specialisme angst en paniekgevoelens) en Energetisch werken, een zijnsgerichte training van Hen Straver.


spacer
spacer

spacer

agenda