Natuurgeneeskunde

Psychologie en Transformatie

Inhoudelijk

Natuurgeneeskunde met de werkwijze Psychologie en Transformatie biedt je een middel aan om soms wel jarenlange stagnaties of belemmeringen te transformeren naar beweging. En om zo tot ontwikkeling te komen en te blijven op een voor jouw passende, wensende en eigenzinnige manier.

Psychologie geeft daarbij een wetenschappelijke visie, degelijke verklaringen en uitgebreide kennis over psychologische processen. Transformatie zet aan tot (trauma) verwerking, doorleefde ervaring en zingeving. Het spreekt onze eigen innerlijke krachtbronnen aan om keerpunten te bereiken en zo tot heling en rijping te komen.

Bewustwording kan een aanwinst zijn voor jezelf: echter tevens voor onze wereld. Immers mensen die functioneren op eigen kracht, die optimaal duurzaam en geïntegreerd leven, leveren tevens een grote bijdrage aan het welzijn van onze wereld. Bewustwording is daarom een krachtige investering in jezelf en indirect in het welzijn van onze medemens, dieren, planten en de aarde.  

Methodisch

Methoden die ik voornamelijk inzet om Psychologie en Transformatie te bewerkstellingen zijn:

Psychologie: biedt een rijkdom aan kennis over de psyche en menselijk gedrag als wetenschappelijk onderwerp.

Transformatiewerk: bestaat uit de volgende vijf methodieken: essentiële coaching, essentiële healing, traumaverwerking, regressie dialoog en reïncarnatie therapie.

Familieopstellingen: is een methode om onderzoek te doen naar de relatie tussen je familie van herkomst of huidige gezinssituatie naar je huidige klachten. Tijdens individuele sessies maak ik, in aangepaste vorm, gebruik van deze methode. Verdere info (onder Familieopstellingen). 

Repairing Balance: is een gespecialiseerde methode voor mensen met angst en paniekgevoelens. Van 1998 tot 2006 heb ik deze methode beoefend onder licentieverlening. Vanaf 2007 integreer ik deze methode in mijn eigen werkwijze.

Reiki en Shambala: via lichte aanraking van handen op of rond het lichaam wordt helende Chi - energie doorgegeven. Het werkt bij diverse klachten, waaronder oververmoeidheid en spanningsklachten in nek/schoudergebied.

Energetisch werken: dit is eigenlijk geen methode, maar meer een intuïtieve manier van afstemmen, die ik ontwikkeld heb binnen de opleiding transformatiewerk en training energetisch werken van Hen Straver.
  


Angst of liefde?

Ik was op weg
en keek niet om;
mijn tanden op elkaar
en af en toe mijn ogen dicht

totdat ik merkte
dat ik me gewoon
kon ontspannen
en zonder angst
de toekomst tegemoet kon gaan

omdat de enige zekerheid
die ik in mij droeg
ook altijd met mij mee zou gaan:

de zekerheid van er te ‘Zijn’.

 

Stolp/Wagenmakers
 

spacer
spacer

spacer

agenda